Pike ChallengePike Challenge

Senast uppdaterad: 2016-03-31

Om tävlingen

Pike Challenge arrangeras för nionde året i rad, och i år är datumen den 4-5 Juni.

Vi kommer att använda Örnsköldsviks innerhamn till vårt eventområde denna tävling. Vi har tillgång till båtplatser till alla deltagande båtar.

Vi erbjuder 50 lag plats i tävlingen, av dessa har vi en flugfiskeklass på max 10 lag. Detta för att möta upp det ökade intresset för flugfiske efter gädda.

Pike Challenge sträcker sig över 2 dagar runt Örnsköldsvik, beläget i vackra Höga Kusten. Skärgården här är känd för sina fina och relativt ofiskade vatten, det är inte ovanligt att gäddor dryga 90 cm hugger på betet, vilket gör det idealiskt för denna tävling där man i tvåmannalag tävlar om att dra upp flest cm gädda i ärlig C&R-anda. Det finns dock betydligt större gäddor än så, och det är dem vi hoppas få se i denna tävling.

Vi håller strikt på våra regler, detta för att främja miljön och fisken i området, samt för att alla ska få så bra upplevelse som möjligt av våra fina fiskevatten. Se mer under regler.

Under Pike Challenge tävlar man som lag om det gedigna prisbordet, tack vare alla våra fantastiska samarbetspartners.
Vid målgång båda dagarna ska minneskort från kamera lämnas till tävlingsledningen för kopiering av foton för poängsättning.

Tidschema för Pike Challenge 2016

I år kommer vi att satsa på att få ut så mycket som möjligt av dygnets ljusa timmar. Fisketiderna kommer att vara lördag 09-19 och söndag 05-15.

 

Fredag

11.00

På Naturkompaniet kommer våra sponsorer med representanter och visar nyheter och informerar om nya produkter samt erbjuder specialerbjudanden. Naturkompaniet har även 30% rabatt på fiskeutrustning.

18.00

Naturkompaniet stänger för dagen

18.00 ca 

Vi kommer att hålla Kaptensmöte samt dela ut årets giveaway.

 

Lördag

09.00

Biministart i Örnsköldsviks hamn. Utdelning av mätbrädor samt mat sker innan i inre hamnen, så se till att vara där i tid.

 

 

19.00

Avlutas fisket för dagen och alla bilder skall vara tävlingsledningen till hands senast klockan 19.00.

19.30

Efter målgång kommer vi att ha lite Afterfish på restaurang Bella nere i hamnen. Det kommer att bjudas på mat och 1 dryck i Bella restaurang som vi har för oss själva. Så kom som ni är. Kör i bara underställ. Snacka lite skit med de andra från tävlingen. Vill ni ha mer kommer det finnas möjlighet till inköp i deras bar.

 

Söndag

05.00

Fiskestart! Ingen Biministart denna dag utan det är tillåtet att starta från denna tid, vill ni starta senare går det.

15.00

Fiske avslutas. Detta betyder att bilderna på era fångster skall vara inlämnade då.

18.00 ca

Prisutdelning som i år kommer att hållas inne på Sliperiet.

 

 

 

 

 

Sponsorer
  Copyright 2015, Pike Challenge. Production: Magnus Stenman